OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

GINOP Plusz-3.2.4-23 KKV kapacitásbővítő támogatás

icon Vissza

A projekt célja azon kis-, és közepes vállalkozások kapacitás-fejlesztésének támogatása, akik a négy leghátrányosabb helyzetű magyarországi régióban - Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld,  Dél-Dunántúl – működnek és legfeljebb 10 munkavállalóval bővítenék a foglalkoztatottaik számát. A támogatás célja emellett, hogy hosszabb távon is segítse a kkv-k alkalmazkodását a zöld és a digitális átállás okozta kihívásokhoz, és ezáltal hozzájáruljon ahhoz, hogy a létrejövő munkahelyek hosszabb távon is fenntarthatók legyenek.

 

A támogatás az újonnan felvettek bérköltségének, illetve egyéb eszközbeszerzések és szolgáltatások költségének támogatásával ösztönzi a cégeket a folyamatos fejlődésre. A projekt célcsoportját képezik a 15-64 év közötti munkanélküliek, vagyis azok, akiknek a felvételt megelőző hónapban nem volt munkából származó jövedelme. Új munkavállalók vonatkozásában a támogatott foglalkoztatás ideje 6 hónap, a nem támogatott továbbfoglalkoztatási kötelezettség ideje pedig 4 hónap.

 

A támogatást igénylőnek vállalnia kell, hogy a nem támogatott továbbfoglalkoztatási időszakban a munkavállaló munkaideje nem csökken, valamint a bruttó bére sem csökken a támogatás keretében folyósított bérköltség alá. Támogatható a munkavállaló bére 6 hónapig legfeljebb havi bruttó 400.000 Ft/fő és az ehhez kapcsolódó szociális hozzájárulási adó mértékéig. A vállalkozásnak 30 százalék önrészt, állami támogatástól mentes saját forrást kell biztosítania.

 

Emellett a bérköltség 30 százalékát kitevő mértékig eszközbeszerzés, a digitális átállás ösztönzése érdekében online marketing és felhőalapú üzleti szolgáltatásvásárlás, valamint a zöld átálláshoz kapcsolódó horizontális tevékenység szolgáltatási költségei és a továbbadott támogatással kapcsolatos nyilvánossági költségek támogathatók.

 

Egy új foglalkoztatottra összesen maximum közel 2,5 millió forintos támogatás érhető el így a hat hónap alatt.

 

A támogatási kérelmek benyújtásának határideje 2024. január 31. napján lezárult.

 

Az érdeklődők kérdéseiket a ginop324@ofa.hu címen tehetik fel.

Hírlevél feliratkozás