OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

icon Felelős Foglalkoztatói arany minősítést adtunk át a Bródy Sándor Könyvtár részére

icon Vissza a hírekhez
photo

2024. árpilis 25 napján újabb Felelős Foglalkoztatói arany minősítést adtunk át.  Ezennel az egri Bródy Sándor Könyvtár szerezte meg Társaságunk Felelős Foglalkoztatói minősítésrendszerének keretein belül az arany fokozatot.

A Felelős Foglalkoztató Minősítési Rendszer egy szakmailag megalapozott, objektív szempontrendszer alapján osztályozza, minősíti a vállalatok felelős foglalkoztatói tevékenységeit, HR stratégiáját. Célja, hogy a szervezeteket egy 1+3 lépésből álló, egymásra épülő és folyamatosan mélyülő minősítési rendszer keretein belül támogassa a szervezetek felelős foglalkoztatói tevékenységének kialakítását, fejlesztését. A minősítés során a tanácsadók visszajelzést, útmutatást és irányvonalat adnak a felelős foglalkoztató elveinek szervezeti integrációjához.

 

 

A minősített szervezet a felelős foglalkoztatói címet két évre kapja meg. A minősítést követően egy éven belül az OFA Nonprofit Kft. Felelős Foglalkoztatói Tanácsadói időszakos jelentést kérhetnek a pályázótól programjuk aktuális állásáról és a továbbfejlesztésekről.  Bejelentkezés esetén újabb helyszíni ellenőrzésre, felülvizsgálatra is sor kerülhet.


A Bródy Sándor Könyvtár települési és vármegyei feladatokat ellátó nyilvános könyvtár, mindenki számára nyitott közösségi tér. Közgyűjteményként egyenlő eséllyel biztosítja a szabad, korlátozás nélküli hozzáférést a dokumentumokhoz és az információhoz. Kiemelt feladatának tekinti, hogy a községekben élők közvetve vagy közvetlenül hozzáférjenek a korszerű és minőségi könyvtári ellátáshoz.

MIT JELENT SZÁMUKRA A FELELŐS FOGLALKOZTATÁS?

A szervezet eredményességének és hatékonyságának növelése érdekében a munkatársak részvételére és támogatására építve kidolgoztuk a 2023-2028-ra vonatkozó stratégiai célokat, melynek fontos része a szervezeti erőforrások fejlesztése:

- folyamatosan gondoskodunk a munkatársak képzéséről

- egyénekre vonatkozóan is tűzünk ki célokat a munkatársak bevonásával

- elismerést, jutalmazást alkalmazunk

- átvizsgáljuk a munkatársak szükségleteit, mérjük a munkatársak elégedettségét

- rendszeresen elvégezzük a szervezeti önértékelést

- munkatársaink bevonásával dolgoztuk ki és vezettük be a teljesítményértékelési rendszerünket

- családbarát intézkedéseket vezettünk be.

Felméréseink alapján a dolgozók legnagyobb része azért szereti munkaköri feladatait, mert kreativitást, pontosságot, jó szervezőkészséget igényel, csapatban dolgozhat, munkájában empátiára, segítőkészségre van szükség és sokat kell emberekkel foglalkozni.

Városunkban a könyvtár az a munkahely, amely vonzó a kulturális szférában elhelyezkedni vágyó pályakezdő fiatal számára, kiegyensúlyozott és megbízható munkahelyet jelent a családos munkavállóknak, megbecsüléssel tekint nyugdíjas kollégáira.

MIT JELENT SZÁMUKRA AZ ARANY FOKOZATÚ MINŐSÍTÉS?

Az arany fokozatú minősítés olyan megtisztelő elismerés, mely az évtizede zajló szisztematikus szervezetfejlesztési munka megbecsülése. Erősségünk az a kiegyensúlyozott, alkotómunkára inspiráló, támogató munkahelyi légkör, melynek szellemisége alapot ad kiemelkedő szakmai eredményeink elérésére. A vezetés legfőbb célja ennek a szellemiségnek a megtartása, a munkahelyi támogatás biztonsága. A közszférában működő önkormányzati intézményként példamutatónak tartjuk szervezetfejlesztési gyakorlatunkat, s tréningeken, tapasztalatcseréken igyekszünk továbbadni mindazt, amit a gyakorlatban nap mint nap örömmel élünk meg.

2024-04-29 14:01

Hírlevél feliratkozás