OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Társadalmi felzárkóztatás elősegítése a foglalkoztatás területén pilot program

icon Vissza
A pilot program célja a magyarországi roma származású álláskeresők és inaktív személyek munkavállaláshoz való hozzáférésének javítása, foglalkoztatottként való elhelyezkedésük támogatása, és a létrejött munkaviszony hosszú távú megtartásának elősegítése.

A pilot program az esélyteremtés megvalósulása érdekében erősíti a megkülönböztetés nélküli foglalkoztatással kapcsolatos tudatosságot, továbbá képzéssel érzékenyíti a munkaadókat.
 
A célcsoport programba vonása Magyarország négy leghátrányosabb régiójából (Észak-Magyarország régió, Észak-Alföld régió, Dél-Alföld régió, Dél-Dunántúl régió) történhet, az elhelyezés viszont az ország egész területén megvalósulhat.
 
A pilot program megvalósításában közreműködik a Roma Munkavállalók Szervezete (ROMUSZ), amelynek fő feladata a célcsoport bevonása, munkaviszony keretében történő elhelyezésének elősegítése, valamint a munkában tartás érdekében mentorálási támogatás nyújtása.
 
A pilot program 2024. február 15. és 2025. február 28. között valósul meg.
 
A Pályázat lezárásának dátuma: Nem kapcsolódik pályázati felhívás a programhoz.

A pilot programhoz nem kapcsolódik pályázati felhívás, a programot az OFA Nonprofit Kft. valósítja meg a ROMUSZ aktív bevonásával.
 
Az érdeklődők kérdéseiket az eselyteremtes@ofa.hu címen tehetik fel.

Hírlevél feliratkozás