Lezajlott „Az Év Felelős Foglalkoztatója” 2024 díjátadónk

Vissza a hírekhez
photo
Ünnepélyes díjátadón hirdette ki „Az Év Felelős Foglalkoztatója” 2024 évi pályázat nyerteseit az OFA Nonprofit Kft. Budapesten, a Budapest Music Centerben.

Társaságunk 2016 óta hirdeti meg pályázatát, amelynek célja azon hazai munkáltatók elismerése, akik számára az emberi erőforrás központi értéket képvisel. Az eseményen a tavalyi és az idei nyertesek egymás után vehették át az elismeréseket.
 
Az év felelős foglalkoztatóit több kategóriában is díjaztuk pénteken. A foglalkoztatásban kiemelkedő eredményeket felmutató cégek több kategóriában is elismerést kaptak a kisvállalkozásoktól egészen a nagyvállalatokig. Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: fontos a versenyképesség növelése a hazai munkaerőpiacon.
 
Almási Erzsébet, ügyvezető, Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.: "A munkaerőpiac versenyképessége növelése érdekében a kormány fokozott célkitűzést tett maga elé, ami alapján a munkabérek növekedési ütemét folyamatosan nyomom követi és segíti és fejleszti."
 
A díjátadón előadást tartott Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, aki kiemelte: 2028-ra a kormány célja a 400 ezer forintos minimálbér és az egymillió forintos bruttó átlagkereset.
 

A miniszter közölte, idén a gazdasági növekedés elsősorban a német gazdaság mélyrepülése - ami főként a járműipart érinti -, valamint a belföldi fogyasztás alakulása miatt nem olyan lesz, mint gondolták. Az idén a harmadik negyedévben minimális, a negyedik negyedévben 1-2 százalékos növekedést tud majd felmutatni a magyar GDP.

A nagy ugrás 2025 első negyedévében következik be, amikortól kezdve a gazdaság növekedési üteme belép a 3-6 százalékos kategóriába. 

Nagy Márton rámutatott, hogy a kormány támogatja a munkáltatók és a munkavállalók megegyezését, amelynek értelmében a rendszeres bruttó átlagkereset 50 százalékára fogják emelni a minimálbért 2027-re. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi 266 800 forintos minimálbér 2027. január elsejével 374 800 forintra emelkedhet.

Jelezte, a kormány továbbra is a munkaerőpiaci tartalékok és ezáltal az inaktívak felkutatására, valamint a foglalkoztatás növelésére törekszik. Utóbbi kapcsán fontos célkitűzés, hogy a 20-64 évesek körében a mostani 81,4 százalékos foglalkoztatási rátát 2030-ra 85 százalékra akarják emelni. "Erre minden esély megvan!" - mondta Nagy Márton.

 

A 2024. évi díjazottak az alábbi 5 kategóriában:

I. kategória: Kisvállalkozások           
  1. helyezett NEOCONS Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.    
  2. helyezett RG-STÚDIÓ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.    
  3. helyezett BAUSZER Épitő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.  
                 
II. kategória: Középvállalkozások          
  1. helyezett FRAISA Hungária Kft.        
  2. helyezett THERMAL HOTEL VISEGRÁD Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.
  3. helyezett HD Agency Kft.          
                 
III. kategória: Nagyvállalatok I. (251-2000 fő közötti foglalkoztatott)  
  1. helyezett Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő  
  2. helyezett Észak-Zalai Víz- és Csatornamű Zrt.      
  3. helyezett TARAVIS Baromfi és Élelmiszeripari  Kft.    
                 
IV. kategória: Nagyvállalatok II. (2000 fő feletti foglalkoztató)    
  1. helyezett 4iG Nyrt.            
  2. helyezett DENSO Gyártó Magyarország Kft.       
  3. helyezett Magyar Posta Zrt.            
                 
V. kategória: Egyéb gazdálkodó szervezetek         
  1. helyezett EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ Nonprofit Kft.
  2. helyezett Pécsi Tudományegyetem        
  3. helyezett SZÉPHŐ Székesfehérvári Épületfenntartó és Hőszolgáltató Zrt.

Gratulálunk a díjazottaknak!

 

Az rendezvényen készült videót ide kattintva tekintheti meg.

 

2024-10-15 14:46

Hírlevél feliratkozás