OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

icon Felelős Foglalkoztatói arany minősítés átadó - Segítő Kezek Az Aktív Évekért Közhasznú Nkft.

icon Vissza a hírekhez
photo
A mai napon egy újabb elismerést adhatott át gazdasági igazgatónk, Sümeginé Sági Ibolya.

A Felelős Foglalkoztató Minősítési Rendszer egy szakmailag megalapozott, objektív szempontrendszer alapján osztályozza, minősíti a vállalatok felelős foglalkoztatói tevékenységeit, HR stratégiáját. Célja, hogy a szervezeteket egy 1+3 lépésből álló, egymásra épülő és folyamatosan mélyülő minősítési rendszer keretein belül támogassa a szervezetek felelős foglalkoztatói tevékenységének kialakítását, fejlesztését. A minősítés során a tanácsadók visszajelzést, útmutatást és irányvonalat adnak a felelős foglalkoztató elveinek szervezeti integrációjához.

A Segítő Kezek korábban már elnyerte a Felelős Foglalkoztatói ezüst minősítést, azonban újabb jó gyakorlataik eredményeképp egy év után elnyerték a következő kategóriát is. "Első alkalommal vettünk részt az OFA Nonprofit Kft. Felelős Foglalkoztatói minősítési eljárásán, amelynek eredményeként ezüst minősítést érdemeltünk ki" - írták korábbi bejegyzésükben.



Társaságunk 2024. április 3. napján látogatást tett az V. kerületi Segítő Kezek Az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft.-nél, ahol Dr. Balla Valéria alpolgármester, Dr. Farkas Petra ügyvezető, valamint Palotás Péter pénzügyi, üzelemtetési és humánpolitikai vezető vehették át a Felelős Foglalkoztatói Minősítés arany fokozatát.


Arany minősítésű Felelős Foglalkoztatói tanúsítvány a Segítő Kezek részére

Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft.

 

A Belváros Önkormányzatának fenntartásában működő Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft. működteti az V. kerület, Mérleg utca 9. címen található, országosan is egyedülálló Belvárosi Közösségi Tér prevenciós központot, amely 2017-ben nyitotta meg kapuit. Munkanapokon 12 órás nyitvatartással ingyenes, több mint 40 foglalkozásból álló szolgáltatáscsomagot nyújtunk az V. kerületben élők számára, amelyet 0–99 éves korig bárki igénybe vehet. Szolgáltatásaink között megtalálhatók többek közt meseterápiára és pszichodrámára épülő programok, kiegészülve a zeneterápia, művészetterápia, mozgásfejlesztés eszköztárával. Emellett időszakos gyermekfelügyeletet biztosítunk, valamint a szülők számára is szervezünk különböző foglalkozásokat, legyen szó a várandósság időszakáról vagy a kamaszkori kihívásokról. Közösségi színtérként kulturális programjainkra is várjuk az érdeklődőket, illetve egy családbarát specialty kávézót is működtetünk. Immár több mint 10 éve segítjük a kerületben élő időseket, akikkel személyesen és informatikai eszközök révén tartjuk a kapcsolatot a biztonságérzetük növelése és a magányuk enyhítése céljából. A közösségi programokon felül intézményünk támogató védőhálóként is funkcionál.

Oklevél átadása ügyvezető asszony részére

A felelős foglalkoztatás jelentése a cég számára.

A Belvárosi Közösségi Tér mottója: „Hivatásunk a család”, és ez a szemlélet a hozzánk látogatók mellett a munkatársainkra is vonatkozik. A családra mint védendő értékre tekintünk, ennek megfelelően pedig egyik kiemelt célunk, hogy elősegítsük a munka és a magánélet egyensúlyát, hiszen ezáltal nyújthatunk folyamatosan magas színvonalú szolgáltatást a kerületben élők számára.
Szervezetünk legjelentősebb erőforrását a munkatársak jelentik, ezért motiválásuk, fejlesztésük és segítésük kiemelt szempont. Törekszünk a kiváló munkahelyi környezet megteremtésére, segítjük az új kollégák beilleszkedését, illetve választható béren kívüli juttatásokat kínálunk részükre. A fejlődés érdekében a társaság vezetése rendszeresen ad visszajelzéseket a kollégáknak, akik számára szintén adott a lehetőség, hogy a vezetőket értékeljék, illetve a társasággal kapcsolatos általános elégedettségüket is rendszeresen mérjük.
Összességében tehát a felelős foglalkoztatás számunkra azt jelenti, hogy a munkatársainknak egy inspiráló, a véleményüket kikérő és meghallgató, fizikai és mentális értelemben is jó munkahelyi környezetet nyújtunk, amelynek pozitív hatásait a hozzánk látogatók is érzik a számukra nyújtott szolgáltatásainkon keresztül.

Hozzátették, hatalmas megtiszteltetés számunkra, amely azt jelzi, hogy jó irányba haladunk. Az oklevél motivációt is jelent, hogy tovább haladjunk ezen az úton. A jövőben is minden döntésünket a kollégák szempontjából is vizsgáljuk, hogy elkötelezettek maradjanak cégünk iránt, ezáltal munkájukat „szívvel” és motiváltan végezzék az V. kerületi családok szolgálatában.


Gratulálunk az arany fokozatú minősítéshez!

OFA Nonprofit Kft.

2024-04-09 10:29

Hírlevél feliratkozás