OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

icon Czomba Sándor: 21 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, újabb lépést tettünk a 85 százalékos aktivitási ráta elérése felé

icon Vissza a hírekhez
photo
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2023 decemberében 4,723 millióra bővült a munkavállalók száma, tehát 21 ezer fővel dolgoznak többen, mint egy évvel ezelőtt. Az adatokat kommentálva Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára pénteki közleményében kiemelte, hogy 2023 utolsó negyedévében a 15-64 éves korosztály aktivitási rátája minden eddiginél magasabb szintre, 78,5 százalékra emelkedett.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a Gyurcsány korszakhoz képest 1 millióval dolgoznak többen, míg a regisztrált álláskeresők száma továbbra is történelmi mélyponton van. A kormány megvédte a családokat, a munkahelyeket és új foglalkoztatásösztönző programokat hirdetett, ennek köszönhetően pedig tovább nőtt a munkavállalók száma.
Emlékeztetett, hogy a 15-64 éves korosztály aktivitási rátája 2022 negyedik negyedévében 77,6 százalékot, 2010 utolsó negyedévében pedig 64,2 százalékot ért el. Azaz a mostani rekord magas aktivitási ráta komoly lépést jelent a 85 százalékos munkaerőpiaci aktivitás elérése felé.

Megerősítette: a növekedés helyreállítása és a 4 százalékos GDP növekedés elérése érdekében a fogyasztás növelése és a beruházások 25 százalék felett tartása mellett a hazai munkaerőtartalék mozgósításával tovább kell növelni a munkaerőpiaci aktivitást is.

Forrás: hirtv.hu
2024-02-01 10:07

Hírlevél feliratkozás