flag

„Vállalati felelősségvállalás ösztönzése és állásfeltárás” - GINOP-5.3.6-17

A GINOP-5.3.6-17 kiemelt projekt stratégiai célja egy a munkaerő-piacon hiánypótló, komplex állásfeltáró-közvetítő és tanácsadó, illetve professzionális HR szolgáltatásokat nyújtó hálózat kialakítása és működtetése, amely épít a munkaadók társadalmi felelősségvállalására is, elsősorban a felelős foglalkoztatói magatartás kialakításán keresztül.
 
Az elmúlt 10 évben lezajlott és napjainkban a munkaerőpiac kínálati, és keresleti oldalán tapasztalható gazdasági és demográfiai folyamatok egyaránt kihívás elé állítják az állami és a piaci szereplőket, amelyre a projekt Állásfeltárás és a Felelős Foglalkoztatói alprojekt működtetésével reagál.
 
A projekt keretében olyan innovatív, - az eddigi gyakorlatot meghaladó - a kor és valamennyi szereplő igényeit kielégítő szolgáltatásokra építünk, amely keretében a munkaadóknak megteremtjük üres álláshelyeik publikálásának lehetőségét, illetve a munkát keresők számára biztosítjuk az önkiszolgálásra alapozott, helytől és időtől független önálló álláskeresést.
 
Mindez közvetlenül hozzájárul a magyarországi üres álláshelyek mielőbbi betöltéséhez. Természetesen mind a munkaadók, mind a munkát keresők igénybe vehetik a szakmai segítségnyújtást a tanácsadó munkatársaktól, illetve rendelkezésükre áll szintén a projekt keretében kialakított és működtetett call-center is.
 
A munkaadók – különösen a KKV szektor – részére lehetőséget teremtünk a toborzási, kiválasztási szolgáltatások ingyenes elérésére, amellyel szűkös, vagy hiányzó humán-erőforrás kapacitásukat egészíthetik ki.  
 
A munkát keresők önállóan kialakíthatják saját elektronikus álláskeresői profiljukat, illetve a call-centeren keresztül az ügyintézők, vagy személyesen a tanácsadó munkatársak segítségét is igénybe vehetik.  
 
A tervezett fejlesztések eredményeként helyi szinten javul a személyre szabott szolgáltatásokhoz a hozzáférés lehetősége, hiszen megjelennek az interneten és mobil applikáción keresztül is.