flag

Diplomamentő Program

Amennyiben sikeresen elvégezte a Diplomamentő program keretein belül indult tanfolyamot, és kézhez kapta nyelvvizsga bizonyítványát, majd diplomáját, az alábbi teendői lesznek:  Nyelvvizsgával kapcsolatos teendők


Kérjük, fénymásolja le a nyelvvizsga bizonyítványt, a másolaton tüntesse fel az alábbi nyilatkozatot:


„Alulírott, büntetőjogi felelősségem tudatában nyilatkozom, hogy a másolat az eredetivel mindenben megegyező.”, majd aláírásával hitelesítse és scannelve küldje meg a diplomamento@ofa.hu e-mail címre.

Ha programba való belépéskor már rendelkezett résznyelvvizsgával - melyet feltöltött az OFATÁR rendszerébe -, abban az esetben természetesen csak az újonnan megszerzett résznyelvvizsga bizonyítványt szükséges megküldenie.

A nyelvvizsga bizonyítványt az OFATÁR-ba nem kell feltöltenie.


  Diplomával kapcsolatos teendők 
(amennyiben kiadják azt az általános, középfokú nyelvvizsgára):


A képzés végét követően az OFATÁR-ban lehetőség nyílik a diploma feltöltésére a dokumentum-beküldő felületen (ahol korábban a többi dokumentumot is feltöltötte).


Fontos, hogy a diplomát csak az alábbi 3 módon hitelesíttetheti:
- közjegyző által,
- felsőoktatási intézmény által,
- OFA munkatársa által valamelyik régiós irodában.

A diploma közjegyző vagy felsőoktatási intézmény által hitelesített másolatát postai úton is meg kell küldeni az OFA részére, a budapesti levelezési címre: 1301 Budapest, Pf. 84.

A másolatra kérjük, írja rá a képzés kódját, illetve az Ön OFATÁR regisztrációs számát.

Diplomáját személyesen is bemutathatja az OFA régiós irodáiban, ahol szükség szerint hiteles másolat is készíthető a dokumentumról.

A régiós irodák elérhetőségeit megtalálja az alábbi linken:http://www.ofa.hu/hu/kapcsolat

Amennyiben a diploma átvételéhez Önnek nem elegendő a támogatott képzésen megszerzett nyelvvizsga-bizonyítvány és ezt az OFATÁR-ban tett nyilatkozatában jelölte, akkor nem elvárás a diploma feltöltése.


Tekintse meg a programmal kapcsolatos kisfilmeinket:

  


A program célja és célcsoportja:

Nyelvvizsga hiányában elsődlegesen a diplomával még nem rendelkező, államvizsgáját hazai felsőoktatásban teljesített, de hallgatói jogviszonyban már nem álló uniós polgárok (természetes személyek) államilag támogatott nyelvi képzésbe vonása a diploma átvételéhez szükséges nyelvvizsga megszerzése érdekében.

A támogatás közvetett célja, hogy a diploma megszerzését követően a célcsoport végzettségének megfelelő munkakörben helyezkedjen el.


Jelen pályázat közvetlen célja az államvizsgával már rendelkező természetes személyek nyelvvizsgára felkészítő képzésbe vonása annak érdekében, hogy a képzés végén sikeres nyelvvizsgát tegyenek, és azt követően átvehessék diplomájukat.

A Diplomamentő program a nyelvvizsgára felkészítő képzéseken való részvételt támogatja, alapszintről B2 nyelvi tudásszintre jutás érdekében az államilag elismert, általános, középfokú (B2) komplex, vagy írásbeli, vagy szóbeli nyelvvizsga sikeres teljesítéséért.

A jelentkezési határidő 2015. november 15-én LEZÁRULT.Jelentkezés a képzésre:

Legkésőbb 2015. október 31-ig, minden tervezett képzés felkerül a rendszerbe, melyekre a jelentkezés végső határideje: 2015. november 15.

Felhívjuk figyelmét arra, hogy amennyiben a meghirdetett képzés esetében a jelentkezők száma a fent említett időpontot megelőzően eléri a maximális létszámot, vagy az adott képzésre való jelentkezés határideje korábbi, úgy értelemszerűen a jelentkezés hamarabb lezárul. 
Tervezett képzéseink folyamatosan frissülő listáját megtekintheti a belépést követően, a nyitó oldalon található táblázat letöltésével.


Tájékoztató állami ösztöndíj visszafizetésének kötelezettségéről

 Március 2-ától folyamatosan kerülnek fel az OFATÁR-ba az új 240 és 360 órás képzések. Az indítani tervezett képzések részleteiről az OFATÁR-ból tájékozódhat. A képzések feltételeit a Pályázati felhívás, valamint a Támogatási szerződés tervezet tartalmazza.

Kérjük, hogy a Pályázati felhívást, valamint a Támogatási szerződés tervezetét alaposan tanulmányozzák át a képzésre történő jelentkezés előtt!

Megtett nyilatkozatait (Saját adatok / Nyilatkozatok menüben) mindenképp ellenőrizze, mert valótlan nyilatkozattétel esetén kizárásra kerül a programból!

Ha még nem tette meg, akkor a szükséges dokumentumok feltöltése után a Képzéskereső menüben fogja látni az aktuálisan indítandó képzéseket, amely menüpont a fent megadott időponttól lesz látható! A képzés sorának elején található négyzetbe való kattintás, majd a Részletek gomb megnyomása után láthatja a képzésre vonatkozó összes információt. Kérjük, hogy ezt mindenképp nézze át a jelentkezést megelőzően!

Sikeres jelentkezést követően a kiválasztott képzés megjelenik a Képzéseim menüben. A jelentkezési határidő lejárta után értesítést kap a szintfelmérő időpontjáról és helyszínéről, amelyről azonban előzetesen is tájékozódhat a képzésre történő jelentkezés előtt (Részletek / Információs adatok). Eredményesen teljesített szintfelmérő nélkül a programban nem vehet részt.

Kérdéseiket, észrevételeiket a diplomamento@ofa.hu e-mail címre várjuk, az OFATÁR rendszerrel kapcsolatos problémákat pedig továbbra is a helpdesk@ofa.hu címen jelezhetik.

Sikeres pályázást kívánunk!


Diplomamentő program – Pályázati felhívás természetes személyek részére:


Elérhető a www.ofa.hu oldalon a Diplomamentő Program nyelvvizsgára felkészítő képzésein történő részvétel Pályázati felhívása, valamint a Támogatási szerződés tervezete. Kérjük Önöket, hogy alaposan tanulmányozzák át a fenti dokumentumokat, a programban való részvétel feltételeit és a kötelezettségek vállalásáról szóló rendelkezéseket!

Regisztráljon a programba most, hogy ne maradjon le a képzésekről!

Kérdéseiket, észrevételeiket a diplomamento@ofa.hu e-mail címre várjuk, az OFATÁR rendszerrel kapcsolatos problémákat pedig továbbra is a helpdesk@ofa.hu címen jelezhetik.


Pályázati felhívás természetes személyek részére


1.sz. melléklet – Támogatási szerződés tervezet
2.sz. mellékelt – Jegyzőkönyv
3.sz. melléklet – Adatváltozás-bejelentő:

Tájékoztatjuk, hogy ezt a formanyomtatványt a rendszer már automatikusan generálja, amennyiben Ön a Támogatási szerződés megkötése után módosít bármelyik, szerződésben szereplő adatán.
A változást igazoló dokumentumot (szem.ig., lakcímkártya stb.) küldje el e-mailben a diplomamento@ofa.hu címre!
Adatváltozás-bejelentési kötelezettsége kizárólag a már SZERZŐDÖTT jelentkezőknek van!


GYIK a pályázati felhíváshoz
NYILATKOZATOK kitöltési segédlet

Ide kattintva olvashatóak a gyakran ismételt kérdések válaszai (GYIK)
Ide kattintva beléphet az OFATÁR rendszerébe.
Az adatkezelési tájékoztató itt érhető el.